Wat vond u de beste vloggers in 2017 ?

Waslijstjes, boodschappenlijstjes, jaarlijstjes en checklijstjes dump ze hier zolang ze maar over muziek gaan
Plaats reactie
Gebruikersavatar
United Hope
Heeft ECHT geen Leven
Berichten: 4691
Lid geworden op: 12 okt 2013, 05:24

Wat vond u de beste vloggers in 2017 ?

Bericht door United Hope » 15 jan 2018, 22:06

edzo knol of een andere god ?
post het hier want ik weet er net zoveel van als van de kazachstaanse romantische infotainmentsoapdramafilm
:belly: Hambu Ho do :belly:

Number9
Knuffelnerd
Berichten: 12695
Lid geworden op: 02 jan 2009, 20:37

Re: Wat vond u de beste vloggers in 2017 ?

Bericht door Number9 » 15 jan 2018, 22:24

"Een goede vlogger is een dode vlogger", zo zei reeds mijn pake.
Number9, lid nummer 25.
The sacred pint alone can unbind the tongue of Dedalus.

Gebruikersavatar
United Hope
Heeft ECHT geen Leven
Berichten: 4691
Lid geworden op: 12 okt 2013, 05:24

Re: Wat vond u de beste vloggers in 2017 ?

Bericht door United Hope » 15 jan 2018, 23:21

Albert Heijn is gestart met de online zender 'Appie Today'. Het YouTube-kanaal bevat vooral programma's die gemaakt worden door vloggers. Op deze manier wil de supermarktketen jongeren bereiken.

De supermarkt ziet het medialandschap fragmenteren en wil daarop inspringen met het kanaal. "Mediaconsumenten zijn steeds selectiever in hun zoektocht naar een verhaal waarin zij zich thuisvoelen", zegt directeur Wouter Kolk in een persbericht.

Albert Heijn heeft, net als concurrenten als Jumbo, Plus en Hoogvliet ook een YouTube-kanaal met voornamelijk kookvideo's en filmpjes over de oorsprong van voedsel. Het kanaal voor jongeren onderscheidt zich doordat de video's niet gemaakt zijn als klassieke tv-items, maar vlogs, een populaire video-stijl onder jongeren waarbij zij zelf filmen en presenteren.

'Begin van mediaplatform'
"Je moet wat om jongeren te vinden: folders worden steeds minder interessant en het publiek dat naar de radio en tv luistert en kijkt veroudert. Op deze manier proberen ze veel meer aan te sluiten op de beleveniswereld van jongeren", zegt Kitty Koelemeijer, hoogleraar Marketing & Retailing aan Nyenrode Business Universiteit.

Het kanaal op YouTube is volgens Koelemeijer een goede manier om te experimenteren met geschikte formats. "Ze hoeven er geen geld aan te verdienen. Ze spenderen al een vermogen aan marketing en het kanaal valt daaronder."

Stap richting eigen mediaplatform
Daarnaast biedt een eigen kanaal met een specifieke doelgroep ook andere kansen. Koelemeijer ziet het nieuwe kanaal als een stap om een mediaplatform vorm te geven. Ze maakt de vergelijking met webwinkel Amazon, die met Prime ook een videokanaal heeft met eigen content. "Sectoren lopen door elkaar. Straks wordt het kanaal misschien wel een concurrent voor de bestaande zenders", zegt ze.

Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn en ook Ahold, zou uiteindelijk een grote speler kunnen worden op het gebied van food, non-food en daaraan gekoppelde media. "Nu zijn deze nog niet geïntegreerd, maar samen kunnen ze een heel groot platform vormen", zegt ze.

En dat is een onderscheidende factor ten opzichte van de grote concurrent Jumbo, die zich meer richten op out of home. "Maar Jumbo zou ook zo'n kanaal kunnen oprichten hoor, absoluut", zegt Koelemeijer.

Vloggers centraal
De video's van Appie Today gaan niet altijd over voedsel. Zo gaat vakkenvuller Sjoerd op zoek naar tips om een betere vlogger te worden. Daarvoor vraagt hij tips aan Yvonne Coldeweijer en gaat hij langs bij Youri, zijn grootste fan. Na afloop krijgen alle sprekers een fles wortelsap van de supermarktketen.
:belly: Hambu Ho do :belly:

Krautsurfer
Forum Diva
Berichten: 22790
Lid geworden op: 04 jan 2009, 19:19
Locatie: Berlijn

Re: Wat vond u de beste vloggers in 2017 ?

Bericht door Krautsurfer » 17 jan 2018, 10:45

Number9 schreef:
15 jan 2018, 22:24
"Een goede vlogger is een dode vlogger", zo zei reeds mijn pake.
Mijn idee.
:up:
Too Freud to live
Too Jung to die

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten