Wat eten we vanavond?
Wat eten we vanavond?
Kip in Punjabi spinaziesaus op een bed van basmatirijst met uien en een potpourri van groenten, vergezeld van wat Portugese wijn.
Laatst gewijzigd door Ysfoxy op 18 jan 2009, 02:03, 1 keer totaal gewijzigd.
"We take a Norwegian cruise but we don't go to Norway"
Re: Wat eten we vanavond?
pompoensoep met zelfgebakken brood en appel in bladerdeeg met kaneelsuiker na.
eet smakelijk Amerikaan! Ik ga zo ook maar eens te bedde.
eet smakelijk Amerikaan! Ik ga zo ook maar eens te bedde.
Love Love Love.. Mild. Blijf luisteren. Blijf proberen.
Re: Wat eten we vanavond?
Tzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz? :P
Slaap lekker!
Slaap lekker!

"We take a Norwegian cruise but we don't go to Norway"
- Radiohoofdnz
- Forumspammer
- Berichten: 7402
- Lid geworden op: 02 jan 2009, 15:28
- Locatie: Blaricum
- Contacteer:
Re: Wat eten we vanavond?
Jl avond Heerlijke Zuurkool met zalm, Sambal, Kerrie, ui en Knoflook met vleugje Rose.Daarbij de biologische aardappel in puree gahakt....
Heerlijk.

Vivadixiesubmarinetransmissionplot
Re: Wat eten we vanavond?


"We take a Norwegian cruise but we don't go to Norway"
- Radiohoofdnz
- Forumspammer
- Berichten: 7402
- Lid geworden op: 02 jan 2009, 15:28
- Locatie: Blaricum
- Contacteer:
Re: Wat eten we vanavond?
Ik vind dat maar niets, eten op bed, en al helemaal niet met rijst, dat lig toch niet fijn.Ysfoxy schreef:Kip in Punjabi spinaziesaus op een bed van basmatirijst met uien en een potpourri van groenten, vergezeld van wat Portugese wijn.

Als je als automobilist moet blazen, zet dan je bril af,dat scheelt twee glazen.
Re: Wat eten we vanavond?
Vlees staat al anderhalf uur te sudderen en het ruikt heerlijk. Aardappeltje, witlof. Ouderwets lekker.
We all need someone we can bleed on
Re: Wat eten we vanavond?
Broodje shoarma met knoflooksaus.
Zucht.
Zucht.
Sometimes life is like blues. Sometimes life is like jazz.
Re: Wat eten we vanavond?
pasta op restaurant
euhm...tagliatelli siciliano of zoiets
euhm...tagliatelli siciliano of zoiets

Re: Wat eten we vanavond?
De een eet op een bed, de ander weer op restaurant.mr.T schreef:pasta op restaurant
euhm...tagliatelli siciliano of zoiets
Ik eet nog steeds aan tafel, is dat uit de tijd?
Als je als automobilist moet blazen, zet dan je bril af,dat scheelt twee glazen.
Re: Wat eten we vanavond?
was een gezellig restaurant met een -spijtig- bescheiden menukaart
veel spagetti's/lasagnes
weing pizza's
...en er stond erg luide lounge-muzeik op....voor de rest uitstekend
en drees1 - aten ook aan tafel
you're still a trendy motherfucker
veel spagetti's/lasagnes
weing pizza's
...en er stond erg luide lounge-muzeik op....voor de rest uitstekend

en drees1 - aten ook aan tafel

you're still a trendy motherfucker

Re: Wat eten we vanavond?
Hot dogs met Coney Island spicy brown mustard op een BED van zuurkool. :clown
"We take a Norwegian cruise but we don't go to Norway"
Re: Wat eten we vanavond?
Stamppot boerenkool met rookworst.
Hoppa. Tis koud.
Hoppa. Tis koud.
Sometimes life is like blues. Sometimes life is like jazz.
Re: Wat eten we vanavond?
groot stuk vlees en wa groentjes
juist op
juist op
Re: Wat eten we vanavond?
voor vanavond een hutspot met spekjes als magnetronmaaltijd! Vanmorgen voor mij gejaagd door mijn lief die net iets beterder is dan ik.. of iets meer doorzettingsvermogen heeft dan ik 
en als lunch heb ik witte bonen in tomatensaus gegeten.

en als lunch heb ik witte bonen in tomatensaus gegeten.
Love Love Love.. Mild. Blijf luisteren. Blijf proberen.
Re: Wat eten we vanavond?
Ik eet van een bord, aan tafel, in een restaurant, met bestek. Pannekoeken met quorn en groenten salade (vlgs. het menu). Quorn is een vreemde substantie. Shit, net ff gewikied en het is nog vreemder spul dan ik dacht. http://nl.wikipedia.org/wiki/QuornDrees1 schreef:De een eet op een bed, de ander weer op restaurant.mr.T schreef:pasta op restaurant
euhm...tagliatelli siciliano of zoiets
Ik eet nog steeds aan tafel, is dat uit de tijd?
Of dan toch maar de Piri piri kip komkommersalade. En zeker niet de zalm met zure room, aardappel kroketten en prei. Hmm...
Computer says: "no"
Re: Wat eten we vanavond?
eet smakelijk
gewoon gaan voor die quorn!

Love Love Love.. Mild. Blijf luisteren. Blijf proberen.
Re: Wat eten we vanavond?
'K heb het wel es gehad, en 't smaakt vrij neutraal met een soja-achtige textuur. De kok moet er eigenlijk een lekker smaakje aangeven. Maar dat restaurantje waar ik eet is voorzichtig met al te sterke smaken en kruiden. (koken voor de grote hap) :')
Computer says: "no"
-
- Heeft niks beters te doen
- Berichten: 2398
- Lid geworden op: 02 jan 2009, 13:18
- Locatie: Groningen
- Contacteer:
Re: Wat eten we vanavond?
Pannenkoeken! 

"Maar zal Planet Trash (
) idd weer eens wat vaker visiteren.. het enige kwalitatieve lichtpuntje op het web qua muzikale underground"

Re: Wat eten we vanavond?
straks frituren op het werk!
en dan werk ik geeneens bij de mac


Re: Wat eten we vanavond?
Rijst met goulash, en stokbrood.


Als je als automobilist moet blazen, zet dan je bril af,dat scheelt twee glazen.
Re: Wat eten we vanavond?
Ik hoop worteltaart.
Afgelopen week zelf al eens gemaakt: dat gaan we vaker eten!
Afgelopen week zelf al eens gemaakt: dat gaan we vaker eten!

'Er is voldoende mis in Nederland dat niets te maken heeft met cultuur of identiteit om het ongenoegen te verklaren' -Ewald Engelen, 2017
Re: Wat eten we vanavond?
Iets Indiaas met bloemkool en erpel. Panir in tomatensaus met koriander.
Witte chocolademousse met amaretto toe. Vooraf ws paprikasoep.

Witte chocolademousse met amaretto toe. Vooraf ws paprikasoep.

Origineel is achterhaald.
Re: Wat eten we vanavond?
Forel (2 stuks),olijven gevuld met gerookte zalm en in ijswater gewassen ijssla. 

Nimia familiaritas parit contemptum
Re: Wat eten we vanavond?
juist op
kip rijst curry rauwe/gestoofd groentjes
goed gekruid
kip rijst curry rauwe/gestoofd groentjes
goed gekruid

Re: Wat eten we vanavond?
Tja, de afgelopen twee dagen eet ik dan weer heel beperkt en onregelmatig.... Griep. Zodoende.
Sometimes life is like blues. Sometimes life is like jazz.
Re: Wat eten we vanavond?
veel....
spagetti
mijn maag 2 maal genegeerd en blijven gaan!
daarna nog fruitpap
en een chocolaatje!
heb steken :yesno:
spagetti

daarna nog fruitpap

heb steken :yesno:
Re: Wat eten we vanavond?
vanalles in de pan met kip 

Re: Wat eten we vanavond?
ziet er niet uit (vrees ervoor)mr.T schreef:vanalles in de pan met kip

Re: Wat eten we vanavond?
was lekker ondanks ik met buikpijn in/uit bed ben gekropen.mr.T schreef:ziet er niet uit (vrees ervoor)mr.T schreef:vanalles in de pan met kip
vandaag ook last......
plunder nu ijskast

Re: Wat eten we vanavond?
Ik had gebakken kipfilet met Zuid-Afrikaanse steak- en lappiekruiden (gelukkig heb ik nog wel wat, want als het op is moet ik echt terug, dat spul is echt lekker op alles!), gebakken aardappelschijfjes met een sausje van griekse yoghurt met verse dille, bieslook en knoflook (lekkerder en gezonder dan mayonnaise en zo gemaakt, moet ik vaker doen) en spinazie. Ik heb genoten 

Re: Wat eten we vanavond?
AH excellent tagliatelle (was goedkoper dan de gewone), met kip, broccoli, pesto en creme fraiche vervanger van blue band...
-
- Heeft niks beters te doen
- Berichten: 2422
- Lid geworden op: 02 jan 2009, 14:06
- Locatie: Snorlock
Re: Wat eten we vanavond?
Oh ja, en een pistoletje met blue band vervanger van de plus 

Jedem das Seine
Re: Wat eten we vanavond?
penne met tomatensaus en het een en ander.
Nou ja, al een stuk culinairder dan de lunch vanmiddag in het restaurantje van onze ROC. De cursisten aldaar waren ook net in hun tweede week of zo. Ik weet niet of je het kent, maar dan krijg je dus een soort veredelde hamburger (hard broodje, stokkie erdoorheen) met patat frites. Dan denk je bijzelf: ik kan nog beter koken. Maar ja. Dat is ook wel zo, maar die cursisten moeten ergens het vak leren, ik weet het wel... En bovendien betaalde de baas dus ik zal maar niet te veel klagen. Was voor de rest wel prima te eten namelijk.
Maar dat was vanmiddag. Vanavond was het heel lekker.
Nou ja, al een stuk culinairder dan de lunch vanmiddag in het restaurantje van onze ROC. De cursisten aldaar waren ook net in hun tweede week of zo. Ik weet niet of je het kent, maar dan krijg je dus een soort veredelde hamburger (hard broodje, stokkie erdoorheen) met patat frites. Dan denk je bijzelf: ik kan nog beter koken. Maar ja. Dat is ook wel zo, maar die cursisten moeten ergens het vak leren, ik weet het wel... En bovendien betaalde de baas dus ik zal maar niet te veel klagen. Was voor de rest wel prima te eten namelijk.
Maar dat was vanmiddag. Vanavond was het heel lekker.
Sometimes life is like blues. Sometimes life is like jazz.
Re: Wat eten we vanavond?
Die flaaks blijft verrassen! 

-
- Forum Diva
- Berichten: 20295
- Lid geworden op: 02 jan 2009, 13:08
Re: Wat eten we vanavond?
Is het nou lekker, zo'n stapel Marco van Bastens?Flaaks schreef:Wij hadden vandaag pannekoeken. Door mij gebakken.

Erelid der pro-multiculturele gedachtepolitie
Re: Wat eten we vanavond?
Leuk om er met schenkstroop het Ajax logo op te maken. Alleen is de trek dan over. :PBilly Blitzkrieg schreef:Is het nou lekker, zo'n stapel Marco van Bastens?Flaaks schreef:Wij hadden vandaag pannekoeken. Door mij gebakken.
Als je als automobilist moet blazen, zet dan je bril af,dat scheelt twee glazen.
Re: Wat eten we vanavond?
Lekker!


-
- Hop hop
- Berichten: 116
- Lid geworden op: 25 jan 2009, 20:36
- Locatie: thuis
Re: Wat eten we vanavond?
vanavond: vissticks, met aardappelpuree (op smaak gebracht met tijm, beetje knoflook en zout) en ruccolasla met balsamico en tomaatjes. 

-
- Forumnerd
- Berichten: 1109
- Lid geworden op: 06 jan 2009, 14:22
Re: Wat eten we vanavond?
Carnoletthi met imipollatto, arcallendevisjes en een snufje fighuïne. Wellicht nog een hundillo erboven snipperen, maar weet niet of Dirk die wel in de schappen heeft.
Re: Wat eten we vanavond?
Kippenvleugeltjes.
M'n eerste vlees sinds 8 jaar. Had er al een paar week zó een ontzettende zin in. Dus maar eens van genieten. Stokbroodje d'r bij.
M'n eerste vlees sinds 8 jaar. Had er al een paar week zó een ontzettende zin in. Dus maar eens van genieten. Stokbroodje d'r bij.
Facilitator, katalysator, transformator
Whatever makes you happy, dude.
Whatever makes you happy, dude.
- Krautsurfer
- Forum Diva
- Berichten: 23729
- Lid geworden op: 04 jan 2009, 19:19
- Locatie: Berlijn
- Krautsurfer
- Forum Diva
- Berichten: 23729
- Lid geworden op: 04 jan 2009, 19:19
- Locatie: Berlijn
Re: Wat eten we vanavond?
Sposób wykonania:
Sos:
Na oliwie lekko podsmażamy niewielka ilość cebuli, dodajemy przecieru rozcienczonego wodą, przyprawiamy solą, cukrem, przyprawą typu Kucharek (ewentualnie dajemy troche Maggi). Można dosypać również trochę oregrano, bazyli lub chili.
Całosc dusimy pare minut i odstawiamy do ostygniecia.
Ciasto:
W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże i zostawiamy na chwile w cieplym miejscu, dodajemy soli, cukru i oliwy (najlepiej z oliwek) - mieszamy.
Wyrabiamy ciasto ręcznie lub w maszynie i zostawiamy do wyrośniecia na minimum godzinę.
Ciasto wałkujemy (lub ręcznie rozprowadzamy) tak, aby powstał placek o średnicy mniej wiecej 30cm, smarujemy oliwą i nakłuwamy widelcem w paru miejscach.
Nadzienie:
Na pizzę wykładamy sos, który posypujemy startym serem (najlepiej mozarella choć moze byc inny).
Nastepnie na ser wykładamy składniki nadzienia (pieczarki, oliwki, cebula, ale może być też salami, szynka itp.).
Uwaga: należy uważać aby nie użyć w zbyt dużych ilościach składników które pusczą dużo soku, gdyż pizza moze sie utopić
Całość posypujemy oregano (dużo), bazylią i kropimy niewielką ilościa oliwy, można dla smaku troszkę posolić.
Pieczenie:
W pizzeriach pizze pieczona jest w specjalnych piecach dlatego uzyskanie podobnej pizzy wymaga troche kombinowania
.
Można podobno kupić specjalny kamień, który wkłada się do piekarnika i piecze na nim pizzę.
Jednak jest tańsza metoda która przynosi rownie dobre efekty: Na spód piekarnika należy połozyć do góry nogami blachę do pieczenia, najlepiej jakąś w miarę grubą. Następnie rozgrzewamy piekarnik (okolo 20 minut) do temp. conajmniej 250 stopni.
Kiedy temperatura jest odpowiednia pizzę wkładamy do piekarnika. Bezpośrednio na odwróconą blachę lub po prostu na innej (najlepiej cienkiej) blaszce.
Piec należy od 9 do 12 minut w zależnosci od tego, jakie składniki znajdują się na wierzchu i jak grube jest ciasto.
Wysoka temperatura pieczenia (>250) to warunek uzyskania pizzy podobnej jak w pizzerii.
Składniki podano na okrągłą pizze o średnicy ok. 30 cm.
Smacznego.
Na extra.smaczny.pl także:
Liczba kalorii (ogólnie i na porcję),
Trudność i koszt wykonania,
Liczba porcji,
Czas przygotowywania, pieczenia i oczekiwania
Dodatkowo:
możesz dodać własne przepisy,
wygodnie przeglądasz bez reklam,
oglądasz większe zdjęcia przepisów,
super przytulny wygląd zależny od pory dnia
Sos:
Na oliwie lekko podsmażamy niewielka ilość cebuli, dodajemy przecieru rozcienczonego wodą, przyprawiamy solą, cukrem, przyprawą typu Kucharek (ewentualnie dajemy troche Maggi). Można dosypać również trochę oregrano, bazyli lub chili.
Całosc dusimy pare minut i odstawiamy do ostygniecia.
Ciasto:
W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże i zostawiamy na chwile w cieplym miejscu, dodajemy soli, cukru i oliwy (najlepiej z oliwek) - mieszamy.
Wyrabiamy ciasto ręcznie lub w maszynie i zostawiamy do wyrośniecia na minimum godzinę.
Ciasto wałkujemy (lub ręcznie rozprowadzamy) tak, aby powstał placek o średnicy mniej wiecej 30cm, smarujemy oliwą i nakłuwamy widelcem w paru miejscach.
Nadzienie:
Na pizzę wykładamy sos, który posypujemy startym serem (najlepiej mozarella choć moze byc inny).
Nastepnie na ser wykładamy składniki nadzienia (pieczarki, oliwki, cebula, ale może być też salami, szynka itp.).
Uwaga: należy uważać aby nie użyć w zbyt dużych ilościach składników które pusczą dużo soku, gdyż pizza moze sie utopić

Całość posypujemy oregano (dużo), bazylią i kropimy niewielką ilościa oliwy, można dla smaku troszkę posolić.
Pieczenie:
W pizzeriach pizze pieczona jest w specjalnych piecach dlatego uzyskanie podobnej pizzy wymaga troche kombinowania

Można podobno kupić specjalny kamień, który wkłada się do piekarnika i piecze na nim pizzę.
Jednak jest tańsza metoda która przynosi rownie dobre efekty: Na spód piekarnika należy połozyć do góry nogami blachę do pieczenia, najlepiej jakąś w miarę grubą. Następnie rozgrzewamy piekarnik (okolo 20 minut) do temp. conajmniej 250 stopni.
Kiedy temperatura jest odpowiednia pizzę wkładamy do piekarnika. Bezpośrednio na odwróconą blachę lub po prostu na innej (najlepiej cienkiej) blaszce.
Piec należy od 9 do 12 minut w zależnosci od tego, jakie składniki znajdują się na wierzchu i jak grube jest ciasto.
Wysoka temperatura pieczenia (>250) to warunek uzyskania pizzy podobnej jak w pizzerii.
Składniki podano na okrągłą pizze o średnicy ok. 30 cm.
Smacznego.
Na extra.smaczny.pl także:
Liczba kalorii (ogólnie i na porcję),
Trudność i koszt wykonania,
Liczba porcji,
Czas przygotowywania, pieczenia i oczekiwania
Dodatkowo:
możesz dodać własne przepisy,
wygodnie przeglądasz bez reklam,
oglądasz większe zdjęcia przepisów,
super przytulny wygląd zależny od pory dnia
Too Freud to live
Too Jung to die
Too Jung to die
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 8 gasten